آموزش تعمیرات لوازم الکترونیکی و وسایل

آموزش های رایگان تعمیرات لوازم الکترونیکی را ارائه میکنیم.

۱۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۹ ثبت شده است

اجزاء تشکیل دهنده دوربین مداربسته

یک دوربین مداربسته از پنج بخش اصلی تشکیل می شود.

دوربین مداربسته

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :  مخفی کردن 

1 برد دوربین

2 سنسور دوربین

3 لنز دوربین

4 IR LED

5 ICR (IR CUT)

برد دوربین

قطعه ای مربعی شکل که همانند سایر بردهای الکترونیکی شامل مدارات و اجزاء مختلف الکترونیکی است. تمامی فرمان های کنترلی لازم در دوربین از جمله تغییر فاصله کانونی لنز موتورایز، فعال و غیرفعال شدن IR CUT و توسط این قطعه الکترونیکی صادر می شود.

سنسور دوربین

سنسور قطعه ای کوچک است که بر روی برد قرار می گیرد. اصلی ترین قطعه تعیین کنده کیفیت در یک دوربین مداربسته سنسور موجود در آن است. سنسورها در دوربین های مداربسته به دو نوع CCD و CMOS تقسیم می شوند که هر یک دارای نقاط مثبت و منفی خود است. بسیاری شرکت های معروف در زمینه سیستم های حفاظتی از جمله داهوا محصولات خود را مبتنی بر سنسور CMOS تولید و عرضه می کنند. از ویژگی های مثبت این نوع سنسور می توان به مصرف توان الکتریکی کمتر، کیفیت رنگ بالاتر و کنتراست بیشتر در تصاویر اشاره نمود. سنسور CCD نیز دارای عملکرد مناسب تری در محیط های تاریک تر بوده که البته مصرف توان الکتریکی در این نوع سنسورها بسیار بالاتر از نوع CMOS است.

لنز دوربین

لنز ثابت

وظیفه اصلی لنز دوربین دریافت نور بازتاب شده از سطح اجسام و تزریق آن به سطح سنسور است. فاصله کانونی عدسی در لنز دوربین تعیین کننده میدان دید دوربین و ابعاد اجسام دیده شده از محیط تحت نظارت است. در بسیاری دوربین ها لنز دارای فاصله کانونی ثابت غیر قابل تغییر (لنز ثابت) و در برخی دیگر قابل تغییر (وری فوکال و موتورایز) می باشد.

IR LED

IR LED

این قطعه شامل مجموعه ای از LED های ساطع کننده نور مادون قرمز است. در محیط تاریک IR LED نور مادون قرمز را بر روی اجسام محیط روبروی خود می تاباند. لنز دوربین با دریافت نور مادون قرمز بازتاب شده و انتقال آن به سنسور موجب دیده شدن اجسام در تاریکی توسط دوربین می شود.

همانطور که می دانیم علت دیده شدن هر جسم “بازتاب نور قابل رویت” از سطح آن است. به همین دلیل اجسام در روز قابل رویت هستند. در محیط های تاریک زمانی که دید در شب دوربین فعال شود دوربین توسط IR LED نور مادون قرمز را در محیط پخش کرده (نوری غیر قابل رویت برای ما و قابل رویت برای دوربین) و بازتاب آن را می بیند. به همین دلیل اجسام در محیط های تاریخ برای دوربین امکان پذیر است.

ICR (IR CUT)

از نکات منفی نور مادون قرمز سفید و اشباع نمودن تصاویر است که این مورد را هنگامی که دید در شب دوربین فعال شود به سهولت می توان مشاهده نمود (تصاویر سیاه و سفید بدون قابلیت تشخیص رنگ اجسام). این در حالی است که نور مرئی این مشکل را ندارد. لازم به ذکر است در روز علاوه بر نور مرئی مقداری از بازتاب نور مادون قرمز نیز (که توسط خورشید تولید می شود) وارد دهانه دوربین می گردد. اگر این نور وارد سنسور دوربین شود مشکلاتی از قبیل سفیدی نامطلوب و اشباع رنگ در تصاویر را به وجود می آورد. وظیفه قطعه ICR عدم اجازه ورود این نوع به دوربین در طول روز و اجازه ورود آن در تاریکی به عنوان یک فیلتر کنترل پذیر است. قطعه مذکور توسط یک سیم باریک به برد دوربین متصل شده و فرمان فعال یا غیرفعال شدن خود را (به ترتیب در روشنایی و تاریکی) از آن دریافت می کند. واضح است که اگر قطعه ICR در هنگام شب فعال بافی بماند هیچ چیزی توسط دوربین قابل رویت نخواهد بود چرا که در محیط تاریک تنها نور بازتاب شده از سطح اجسام و وارد شده به دوربین صرفا نور مادون قرمز است.

اگر در حالت روشنایی روز دست خود را بر روی حسگر نوری دوربین نگه داریم صدای باز شدن (غیرفعال شدن) فیلتر IR CUT شنیده خواهد شد.

منبع

موافقین ۰ مخالفین ۰

ویژگی های دوربین مداربسته خوب

از جمله ویژگی های مهم دوربین مداربسته می توان به موارد زیر اشاره نمود. 

ویژگی دوربین مداربسته

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :  مخفی کردن 

1 ویژگی smart IR

2 ویژگی ICR

3 ویژگی AGC

4 ویژگی DNR

5 ویژگی HLC

6 ویژگی BLC

7 ویژگی WDR

8 ویژگی sratlight

9 ویژگی defog

10 ویژگی ROL

11 ویژگی ANR

12 ویژگی audio in/out

13 ویژگی face detection

14 ویژگی ELS

15 ویژگی UTC menu

ویژگی smart IR

این ویژگی در دوربین موجب تغییر در میزان نور مادون قرمز ساطع شده بسته به میزان تاریکی و فاصله اجسام از لنز می شود. دوربینی که ویژگی smart IR را نداشته باشد در هنگام تاریکی زمانی که جسم (یا شخص) به لنز نزدیک می شود تصویر آن سفید رنگ و اشباع شده و قابل تشخیص نخواهد بود.

ویژگی smart IR

ویژگی ICR

فیلتر مادون قرمز IR CUT فیلتری است که از ورود نور مادون قرمز به دوربین جلوگیری می نماید. این فیلتر در تاریکی زمانی که IR LED ها روشن می شود به صورت خودکار غیرفعال شده تا بازتاب نور مادون قرمز به سنسور دوربین برسد.

ویژگی ICR

ویژگی AGC

AGC مخفف auto gain control است. این ویژگی موجب تقویت سیگنال الکتریکی خروجی دوربین در تاریکی و کاهش آن در محیط های با روشنایی زیاد می شود. یکی از نکات منفی AGC افزایش ناخواسته نویز در تصاویر است. از آنجا که کل سیگنال خروجی دوربین در تاریکی تقویت می شود بنابر این اگر نویزی در تصویر وجود داشته باشد آن نیز تقویت خواهد شد.

ویژگی AGC

ویژگی DNR

حذف دیجیتالی نویز تصویر (DNR) یک ویژگی مهم در دوربین مداربسته است که به موجب آن نقاط ریز ایجاد شده (توسط نویز) در تصویر به خصوص در زمان عملکرد دوربین در تاریکی، حذف شده و یا کاهش چشمگیری می یابد. ویژگی مذکور به دو دسته 2 DNR و 3 DNR تقسیم می شود که به ترتیب منظور حذف نویز تصویر به صورت 2 بعدی و 3 بعدی است.

ویژگی HLC

HLC مخفف high light compenstaion یا جبرانساز نور شدید است. دوربین های دارای این ویژگی زمانی که در معرض نور شدید قرار گیرند نور شدید مذکور را کور می کنند. به عنوان مثال زمانی که یک ماشین با چراغ های روشن در شب به دوربین نزدیک شود این ویژگی موجب کور شدن (تاریک شدن) نور چراغ های ماشین شده و در نتیجه دوربین به قابلیت پلاک خوانی رسید. به همین دلیل یکی از کاربرد های اصلی دوربین های دارای این ویژگی خواندن پلاک خودرو در شب و زمانی که چراغ خودرو روشن است می باشد.

ویژگی HLC

ویژگی BLC

BLC مخفف back light compensation یا جبرانساز نور پس زمینه است. دوربین های دارای این ویژگی زمانی که در محیطی قرار گیرند که بخشی از آن دارای نور مناسب و برخی نقاط تاریک است (به عنوان مثال زمانی که صورت افراد پشت به پنجره تاریک باشد)، نور پس زمینه خود را به حدی افزایش می دهند تا نقاط تاریک به سهولت قابل رویت باشند. عیب این خاصیت افزایش هم زمان میزان روشنایی نقاطی است که در حالت عادی نیز نور مناسبی داشته اند. چراکه در نهایت نقاط کم نور در حالت عادی به نور مناسبی رسیده و نقاط با نور مناسب در حالت عادی زیاد از حد پر نور خواهند شد.

ویژگی BLC

ویژگی WDR

WDR مخفف wide dynamic range است. این ویژگی در واقع حالت بهبود یافته BLC می باشد که نقاط ضعف BLC در آن مرتفع گردیده است. این ویژگی موجب می شود که نقاط با نور مناسب ثابت مانده، نقاط با نور کم روشن تر شده و نقاط با نور شدید تاریک تر شوند به همین دلیل طیف کاملی از میزان روشنایی تصویر را تحت کنترل خود در می آورد.

WDR یک ویژگی نسبتا پیشرفته در دوربین های مداربسته محسوب می شود و دوربین های دارای این ویژگی نسبت به سایر دوربین ها دارای قیمت بالاتری هستند. حالت تضعیف یافته WDR, DWDR یا WDR دیجیتالی است. اکثر دوربین ها دارای ویژگی DWDR هستند که اگر چه بازدهی WDR را ندارد اما در زمینه کنترل نور بسیار موثر می باشد.

لازم به ذکر است ویژگی WDR دوربین حالت تحلیلی در تصاویر ایجاد نموده که این خود باعث افزایش حجم اطلاعات ارسالی از خروجی این دسته دوربین ها خواهد شد. به همین دلیل است در پروژه های دوربین مداربسته بستر شبکه دوربین های مداربسته دارای ویژگی WDR نسبت به سایر دوربین های با ویژگی مشابه پهنای باند بیشتری را اشغال می کنند و در صورتی که پهنای باند مناسب برای آن ها در نظر گرفته نشود موجب ایجاد تاخیر در مشاهده تصاویر ارسالی خواهد شد.

ویژگی sratlight

این ویژگی که ویژگی دید در شب رنگی نیز نامیده می شود موجب می گردد که دوربین تا حدودی بتواند در تاریکی تصاویر رنگی را از محیط دریافت و جهت ضبط به دستگاه ارسال نماید.

ویژگی defog

این ویژگی در واقع خاصیت ضدمه و گرد و غبار است. دوربین های دارای این ویژگی درای تصویری با بازدهی بیشتر در محیط های مه آلود و پر گرد و غبار می باشند.

ویژگی ROL

ROL مخفف region of interest یا منطقه با علاقه مندی بیشتر است. در برخی دوربین های تحت شبکه ( که در ادامه بیشتر به آن پرداخته می شود. )، تراکم پیکسلی در بخش های مختلف تصویر می تواند تغییر داده شود. به عنوان مثال برای یک دوربین 6 مگاپیکسلی می توان تعیین نمود که در یک چهارم سمت چپ تصویر 70 درصد پیکسل ها متمرکز گردد و سایر پیکسل های باقی مانده نیز در قسمت بافی مانده از تصویر پخش شود.

ویژگی ROL

ویژگی ANR

ANR مخفف auto network recovery یا بازاریابی خودکار شبکه است. دوربین های دارای این ویژگی در صورتی که خطایی (مانند بریده شدن کابل، خراب شدن هارد و …) رخ دهد به صورت خودکار خطا را تشخیص داده و در ادامه تصاویر را بر روی کارت حافظه داخلی خود ذخیره می نمایند.

ویژگی ANR

ویژگی audio in/out

این ویژگی موجب راه ارتباطی خارجی جهت ارسال و دریافت صدا توسط دوربین می شود. کاربرد اصلی دوربین های دارای این ویژگی زمانی است که نیاز به حساسیت بالا در ضبط صدای محیط باشد (مانند سالن امتحان و…) که در این حالت می توان یک میکروفون قوی را به دوربین متصل نمود. این در حالی است که تقریبا هیچ یک از دوربین های دارای میکروفون داخلی (اصطلاحا دوربین های صدادار) دارای میکروفون با حساسیت بالا نمی باشند.

یکی از کاربردهای اصلی دوربین های دارای قابلیت اتصال میکروفون استفاده از پروژه های تحت شبکه است. چراکه برخلاف XVR ها، NVR ها عموما قابلیت اتصال میکروفون به صورت جداگانه را ندارند.

ویژگی face detection

ویژگی face detection

دوربین های تشخیص چهره علاوه بر ضبط تصاویر در حالت عادی، زمانی که فردی از مقابل آن عبور می کند عبور شخص را تشخیص داده و تصویر آن را به صورت فایل عکس در قسمت خاصی از هارد ذخیره می نماید. کاربرد این نوع دوربین ها زمانی بیشتر قابل درک خواهد بود که بدانیم در یک بازه 10 ساعته جهت بررسی افراد وارد شده به یک شرکت می توان صرفا با مشاهده عکس های ذخیره شده به مقصود دست یابیم. این در حالی است اگر یک دوربین معمولی داشته باشیم برای تشخیص افراد وارد شده به شرکت مجبور خواهیم بود فیلم 10 ساعته ضبط شده توسط دوربین را به صورت پیوسته بازبینی نماییم که امری دشوار و وقت گیر خواهد بود.

ویژگی ELS

ELS مخفف electronic image stabilizer یا پایدار ساز الکترونیکی تصاویر است. این ویژگی موجب خنثی سازی حرکت های فیزیکی نامطلوب دوربین ناشی از وزش باد شدید یا لرزش دیوارها به دلیل موتورهای الکتریکی، خودروها و… شده و در نهایت تصویری ثابت بدون لرزش را به ارمغان می آورد.

ویژگی ELS

ویژگی UTC menu

در دوربین های دارای این ویژگی قابلیت دستیابی به تنظیمات داخلی دوربین و ایجاد تغییر در آن ها از راه دور از طریق دستگاه وجود دارد. تعداد گزینه های قابل تغییر وابسته به ویژگی های داخلی دوربین است. در بسیازی از دوربین ها می توان تکنولوژی خروجی دوربین (cvi,tvi,ahd,cvbs) را تغییر داد. به عنوان مثال زمانی که یک دستگاه DVR آنالوگ داشته باشیم می توان یک دوربین ahd با قابلیت تغییر را به صورت آنالوگ تبدیل نمود تا برای دستگاه مذکور قابل شناسایی و بهره برداری باشد.

قابل ذکر است عموما سوییچ نمودن بین سه تکنولوژی AHD, TVI, CVI دارای قابلیت بازگشت خواهد بود اما زمانی که هر یک از سه تکنولوژی مذکور را به حالت آنالوگ CVBS تبدیل نماییم علاوه بر افت شدید کیفیت، مسیر دسترسی به UTV menu دوربین نیز بسته خواهد شد و به عبارت دیگر تکنولوژی پایه ای دوربین از طریق UTC menu غیرقابل بازیابی خواهد شد. در این حالت جهت بازیابی حالت پایه ای دوربین باید آن را فلش نمود.

ویژگی UTC menu

UTC menu در واقع حالت ارتقاء یافته osd menu است. پیش تر در انتهای کابل خروجی دوربین ها جوی استیک کوچکی بود که به وسیله آن امکان ایجاد تغییرات در ویژگی های دوربین وجود داشت. عیب اصلی این حالت دشواری در استفاده به علت فاصله زیاد بین جوی استیک و نمایشگر (جهت مشاهده نتیجه تغییرات) بوده است که توسط قابلیت UTC menu این مشکل مرتفع گردید. همچنین در برخی موارد جهت استفاده از ویژگی OSD menu دوربین هایی که جوی استیک ندارند از قطعه OSD controller استفاده می شود.

منبع

موافقین ۰ مخالفین ۰

متعلقات کاربردی در پروژه های دوربین مداربسته

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :  مخفی کردن 

1 فیش نری

2 فیش مادگی

3 بی ان سی

4 سوکت RJ45

5 فیش av

6 برل بی ان سی

7 سه راهی بی ان سی

8 تبدیل بی ان سی به فیش av

9 تبدیل vga به hdmi

10 تبدیل hdmi به vga

11 کابل افزایش طول usb

12 کابل افزایش طول hdmi تحت شبکه

13 سوییچ kvm

14 رادیو وایرلس

15 تستر دوربین

فیش نری

فیش نری

کاربرد فیش نری اتصال به فیش مادگی برق دوربین مداربسته جهت تامین توان الکتریکی آن از طریق آداپتور مرکزی است.

فیش مادگی

فیش مادگی

کاربرد فیش مادگی اتصال به فیش های نری از جمله فیش نری خروجی صدا در برخی مدل های میکروفون باکسی و گلفی است.

بی ان سی

bnc

پر استفاده ترین فیش جهت اتصال دوربین ها و دستگاه فیش بی ان سی است. از جمله فیش های bnc متعارف می توان به انواع پیچی، پرسی و لحیمی اشاره نمود.

سوکت RJ45

سوکت RJ45

از این سوکت جهت اتصالات کابل شبکه به دوربین های تحت شبکه، سوییچ و دستگاه NVR استفاده می شود.

فیش av

فیش av

خروجی برخی از میکروفون ها فیش av است. عموما از این فیش جهت اتصال به کابل حامل صوت استفاده می شود. لازم به ذکر است در برخی دستگاه های ضبط کننده خروجی تصویر توسط فیش av به نمایشگر متصل می شود.

برل بی ان سی

اتصال مستقیم (سر به سر) دو کابل کواکسیال بریده شده به یکدیگر به درستی انجام نشده و گاها موجب ایجاد نویز در فواصل طولانی تر می گردد. از این رو جهت اتصال دو کابل کواکسیال بریده شده ابتدا در انتهای هر یک از کابل ها فیش بی ان سی متصل شده و سپس دو فیش بی ان سی مذکور توسط یک برل بی ان سی به یکدیگر متصل می گردد.

سه راهی بی ان سی

از این فیش جهت اتصال یک دوربین مداربسته به دو دستگاه ضبط کننده استفاده می شود.

تبدیل بی ان سی به فیش av

تبدیل بی ان سی به فیش av

برخی اوقات بنا به نیاز در پروژه لازم است یک نوع فیش را به نوع دیگری تبدیل نمود. به عنوان مثال میکروفون هایی که خروجی شان بی ان سی است جهت اتصال به دوربین های آی پی (با قابلیت اتصال به میکروفون) که دارای ورودی صدا با فیش مادگی av هستند ابتدا توسط این فیش خروجی شان به نری av تبدیل شده و سپس به دوربین مذکور متصل می شوند.

تبدیل vga به hdmi

تبدیل vga به hdmi

این نوع تبدیل مختلفی در پروژه می تواند مورد استفاده قرار گرد. به عنوان مثال جهت اتصال دستگاهی با صرفا خروجی Rhdmi به نمایشگری که ورودی hdmi ندارد از این تبدیل استفاده می شود.

تبدیل hdmi به vga

تبدیل hdmi به vga

این تبدیل نیز کاربردهای مختلفی دارد. به عنوان مثال زمانی که پورت خروجی hdmi دستگاه خراب شود و نمایشگر پورت ورودی vga نداشته باشد از این نوع تبدیل استفاده می شود. لازم است پیش از استفاده از تبدیل hdmi به vga، افت کیفیت تصویر حاصل از کاربرد این تبدیل به کارفرما اطلاع داده شود.

کابل افزایش طول usb

کابل افزایش طول usb

افزایش دهنده طول کابل usb دارای کاربردهای مختلفی است. به عنوان مثال برای استفاده از موس دستگاه زمانی که موس با دستگاه فاصله زیادی دارد از اکستندر usb استفاده می شود. اکستندرهای usb برای متراژهای بالاتر به صورت تحت شبکه هستند که در این مورد حد فاصل میان دو سری تبدیل کابل شبکه قرار می گیرد.

کابل افزایش طول hdmi تحت شبکه

زمانی که فاصله دستگاه تا نمایشگر زیاد است با استفاده از این زوج تبدیل، حد فاصل بین خروجی hdmi دستگاه و ورودی hdmi نمایشگر، انتقال اطلاعات توسط کابل شبکه صورت می گیرد.

سوییچ kvm

سوییچ kvm

زمانی که لازم است یک موس، کیبرد و … برای دو یا چند دستگاه استفاده گردد از سوییچ kvm استفاده می شود. از دیگر کاربردهای این سوییچ اتصال یک دستگاه به چندین نمایشگر در مکان های مختلفی در محیط پروژه است.

رادیو وایرلس

در پروژه هایی که فاصله برخی از دوربین ها از محل اصلی بسیار زیاد باشد امکان کابل کشی نبوده و لازم است انتقال اطلاعات به صورت بی سیم و توسط رادیو وایرلس صورت پذیرد. رادیو وایرلس ها بسته به مدل دارای پهنای باند (Mbps)، برد مفید (km) و میدان دید (deg) متفاوت از یکدیگرند.

تستر دوربین

در پروژه های بزرگ که تعداد دوربین ها زیاد است برخی تصویر خروجی تک تک دوربین ها از طریق نمایشگر اصلی امری بسیار دشوار و وقت گیر خواهد بود. در این حالت با اتصال محلی دستگاه تستر به هر یک از دوربین ها در نزدیکی آن ها تصویر دوربین مذکور مشاهده و اصطلاحات لازم بر روی آن انجام می شود.

تستر دوربین

منبع

موافقین ۰ مخالفین ۰

اجرای پروژه نصب دوربین مداربسته در بستر آنالوگ

در این فصل به بررسی نکات فنی اجرای پروژه مداربسته در بستر آنالوگ (کواکسیال) می پردازیم.

فهرست این مقاله ( با کلیک روی هر عنوان به آن قسمت منتقل می شوید) :  مخفی کردن 

1 گام اول: انتخاب دوربین ها، دستگاه و متعلقات متناظر با شرایط محیطی محل نصب پروژه

2 تعیین تعداد دوربین ها

3 تعیین نوع دوربین ها

4 انتخاب دستگاه

5 انتخاب هارددیسک

6 تعیین آداپتور

7 بی ان سی

8 تعیین نوع و متراژ کابل

9 جعبه تقسیم

10 لوله فلکسی

11 داکت

12 گام دوم: کارشناسی نصب

13 گام سوم: فرآیند نصب

گام اول: انتخاب دوربین ها، دستگاه و متعلقات متناظر با شرایط محیطی محل نصب پروژه

تعیین تعداد دوربین ها

در ابتدای کار باید محل نصب پروژه به دقت مورد بررسی قرار گیرد. مساحت محل پروژه، تعداد محل ها، شرایط قرارگیری و میزان اولویت آن ها از جمله عوامل تاثیر گذار در تعیین تعداد دوربین مداربسته مورد نیاز جهت نصب است.

تعیین تعداد دوربین ها

تعیین نوع دوربین ها

جهت تعیین نوع دوربین ها لازم است به شرایط محیطی توجه شود. عموما در مکان های بیرونی و دیواری از دوربین بولت و در مکان های مسقف از دوربین دام استفاده می شود. در برخی محل ها نیاز به دوربین های با دید در شب قوی تر، در برخی نیاز به نصب دوربین های صدادار (میکروفون دار) و در برخی دیگر نیاز به نصب دوربین های معمولی است. دوربین های مداربسته دارای انواع مختلف با کاربردهای مختلف به خود هستند.

انتخاب دستگاه

لازم است انتخاب دستگاه با توجه به تعداد دوربین ها و نوع آن ها صورت گیرد. دستگاه باید قابلیت پشتیبانی تمامی دوربین ها به همراه تمامی ویژگی های آن ها (WDR ضبط صدا و … ) را داشته باشد.

انتخاب هارددیسک

در این مرحله لازم است با توجه به تعداد دوربین های تعیین شده و نوع آن ها (مگاپیکسل، فریم بر ثانیه، WDR و…) همچنین حداقل تعداد روز درخواستی جهت ذخیره و بازبینی توسط کارفرما، هارددیسک با تعداد و ظرفیت مناسب خریداری شود. پر استفاده ترین هارددیسک در پروژه های دوربین مداربسته، برند وسترن (نوع بنفش رنگ) است.

انتخاب هارددیسک

لازم به ذکر است زمانی که تمامی ظرفیت هارد اشغال گردد قدیمی ترین تصاویر ضبط شده به صورت خودکار از هارد حذف شده و تصاویر جدید جایگزین آن می شود.

تعیین آداپتور

با توجه به تعداد دوربین های موجود در پروژه لازم است آداپتورهای مورد نیاز تعیین و تهیه شود. در پروژه ها لازم است به ازاء هر دوربین 2 آمپر جریان در نظر گرفته شود. به عنوان مثال برای یک پروژه مداربسته دارای 14 عدد دوربین مداربسته می توان 14 عدد آداپتور 12 ولت 2 آمپر و یا آداپتور مرکزی 12 ولت 30 آمپر (2×14=28 آمپر) استفاده نمود. برای دوربین های غیر متداول (اسپید دام، موتورایز و…) نیاز به آداپتور با جریان خروجی بالاتر است. لازم به ذکر است در پروژه هایی که از آداپتور مرکزی (سوییچینگ) استفاده گردد نیاز به فیش نری به تعداد دوربین های موجود  در پروژه خواهیم داشت.

تعیین آداپتور

بی ان سی

بی ان سی

در یک پروژه دوربین مداربسته به تعداد دو برابر دوربین های موجود bnc مورد نیاز است چراکه هر کابل rg که از سوی دوربین به سمت دستگاه می رود دارای دو سر bnc می باشد. توصیه می شود تعداد bnc های تهیه شده برای یک پروژه اندکی بیش از تعداد مورد نیاز باشد چراکه خراب شدن یک (یا بیشتر) bnc حین انجام پروژه دور از انتظار نیست.

تعیین نوع و متراژ کابل

متراژ کابل مورد نیاز در یک پروژه مداربسته توسط محاسبه مجموع فواصل هر یک از دوربین ها از دستگاه تعیین می شود.

تعیین حداکثر کیفیت کابل rg مورد نیاز در پروژه توسط بیشترین فاصله دوربین ها تا دستگاه و همچنین میزان نویز موجود در محیط تعیین می شود. به عنوان مثال زمانی که در یک پروژه مداربسته فاصله یکی از دوربین ها تا دستگاه بیش از 100 متر باشد کابل rg با مشخصات مغزی 0.6 میلیمتر 64 رشته مناسب نبوده و مطلوب است از کابل با کیفیت بالاتر مانند 0.8 میلیمتر 96 رشه و یا 128 رشته استفاده شود.

تعیین نوع و متراژ کابل

جعبه تقسیم

جعبه تقسیم

در پروژه های مداربسته در کنار هر دوربین یک جعبه تقسیم نصب می شود که وظیفه آن نظم دهی به کابل و آداپتور نزدیک به دوربین و محافظت بیشتر از آن ها است.

لوله فلکسی

لوله ای خرطومی دارای لایه مقاوم فلزی داخلی و روکش پلاستیکی است که وظیفه آن حفاظت از کابل های بیرون از ساختمان در برابر ضربه و بریده شدن توسط عوامل مخرب است.

داکت

داکت

شاخته هایی پلاستیکی در اندازه ها و عرض های مختلف است. از داکت جهت نظم بخشیدن به کابل کشی در محیط های داخلی استفاده می شود.

گام دوم: کارشناسی نصب

حال زمان کارشناسی نصب دوربین ها است. محل نصب دوربین ها باید به گونه ای باشد که:

1– تمامی نقاط مهم محیط را پوشش دهد.

2– دوربین هایی که از ناحیه عقب خود مستعد به سرقت رفتن هستند یکدیگر را پوشش دهند (اثر پوشش متقابل دوربین ها)، رعایت این مورد باعث می شود در صورت خرابکاری، ضربه و یا سرقت یکی از دوربین ها، دوربین پوشش دهنده آن تصاویر سوژه را گرفته و ذخیره نماید.

3– ارتفاع مناسب جهت نصب دوربین های متعارف حدودا 2،5 متر می باشد. گاهی لازم است در محیط های داخلی که دارای سقف های بلند هستند در ارتفاع مناسب دوربین بولت نصب گردد چراکه نصب دوربین دام در سقف این محیطها نقاط بسیاری را در حالت عدم پوشش قرار می دهد.

4– مکان های دارای اهمیت بالاتر با دقت بیشتری پوشش داده شود. به عنوان مثال فروشگاه ها می توان با استفاده از یک دوربین وری فوکال با لنز تنظیم شده روی دخل فروشگاه نظارت بیشتری بر روی نقطه مذکور داشت.

5– در مکان هایی که نور شدید در دید دوربین است از دوربین های با قابلیت WDR استفاده شود. در صورتی که شدت نور کم باشد می توان از دوربین های ارزان تر با قابلیت DWDR استفاده نمود.

6– در ورودی پارکینگ ها و مکان های که نیاز به قابلیت پلاک خوانی می باشد لازم است از دوربین مداربسته دارای ویژگی HLC استفاده شود.

7– حتی الامکان لازم است دوربین ها در مکان هایی نصب شوند که امکان سرقت آن ها به حداقل برسد. به عنوان مثال نصب دوربین در مجاورت پنجره هایی که قابلیت دسترسی از بیرون دارند مناسب نیست.

گام سوم: فرآیند نصب

1– ابتدا محل های دقیق نصب هر دوربین را علامت گذاری می کنیم

2– از نقاط مشخص شده تا اتاق نظارت (محل قرارگیری دستگاه XVR) به متراژ مناسب از کابل (rg تک و یا کنار برق) برش داده و کابل کشی می نماییم. در این مسیر بسته به شرایط فیزیکی ساختمان می توان جهت محافظت بیشتر کابل از داکت و یا لوله فلکسی استفاده نمود.

3– دو سر هر یک از کابل های rg بریده شده را bnc نصب می کنیم.

کابل های rg

4– در صورت استفاده از آداپتور تکی شرایط تغذیه هر یک از دوربین ها را جداگانه و در صورت استفاده از آداپتور مرکزی به صورت یکجا و با استفاده از فیش نری فراهم می نماییم.

5– دوربین ها را در محل های مشخص شده نصب و اتصالات برق و تصویر (کواکسیال) هر یک را برقرار می کنیم.

6- پیچ های دستگاه xvr را باز کرده و هارددیسک ها را به برد اصلی درون دستگاه توسط کابل های ساتا و برق درون آن وصل می کنیم. هارد را توسط دو پیچ به کف دستگاه محکم کرده، درب دستگاه بسته و آن را درون رک قرار می دهیم.

7– حال bnc تمامی قسمت های انتهایی کابل های rg که از سمت دوربین ها به دستگاه آورده شده است را به پشت دستگاه متصل می نماییم.

8- آداپتور دستگاه را متصل کرده و توسط دکمه پاور دستگاه را روشن می نماییم.

9– با اتصال کابل hdmi و یا vga بین دستگاه و نمایشگر در صورتی که از اتصالات پیشین به درستی انجام شده باشد می توان تصاویر دوربین ها را بر روی نمایشگر مشاهده نمود. کابل hdmi قابلیت انتقال هم زمان صدا و تصویر را داشته اما کابل vga صرفا جهت انتقال تصویر است. لذا در صورت استفاده از کابل vga لازم است از یک کابل av جهت اتصال خروجی صدای دستگاه به نمایشگر استفاده شود. مورد دیگری که لازم است به آن توجه شود این است که در صورتی که خروجی دستگاه ضبط کننده دارای کیفیت مگاپیکسلی بالا باشد باید کابل hdmi ارتقا یافته (که توانایی انتقال کیفیت خروجی دستگاه را داشته باشد) خریداری و نصب شود. به عنوان مثال اگر خروجی دستگاهی 4k باشد و از کابل hdmi متعارف استفاده نماییم کیفیت نمایش داده شده در نمایشگر افت شدیدی خواهد داشت. بدیهی است که نمایشگر نیز باید رزولوشن مذکور را پشتیبانی نماید.

vga

10– در انتها با توجه به تصاویر نمایش داده شده هر یک از دوربین ها، اقدام به اطلاح زاویه چشمی آن ها نموده تا بتوان به بالاترین بازده پوشش محیط تحت نظارت توسط دوربین های نصب شده دست یافت.

منبع

موافقین ۰ مخالفین ۰

همه چیز در مورد ups

#ups

🅰️انتخاب یک UPS مناسب برای سیستم مداربسته یکی از بخش های مهم طراحی سیستم مداربسته است. از انجا که بسیاری از فعالان در زمینه دوربین مداربسته اطلاعات کافی در رابطه با سیستم های الکترونیکی برای محاسبه این تجهیزات را ندارند در این مطلب سعی می کنیم به شما در انتخاب دستگاه مناسب برای سیستم مداربسته کمک کنیم.
🅱️در این مطلب محاسبه UPS تنها تا 16 کانال انجام شده است. در صورتی که تعداد دوربین های شما بیش از این تعداد است بهتر است از یک کارشناس مطلع برای محاسبه نوع UPS مناسب استفاده کنید. در ضمن توجه داشته باشید

🅾️ اطلاعات زیر با توجه به میزان مصرف معمول دوربین های مداربسته با چیپ تصویر CMOS (که امروزه بسیار رایج است) طراحی شده. در صورتی که دوربین شما دارای چیپ تصویر CCD است مصرف آن تا حدی بالاتر خواهد بود. (برای اطلاعات بیشتر مطلب مصرف برق دوربین مداربسته را مطالعه کنید.)
(زمان های محاسبه شده برای بالاتری مصرف در تمامی تجهیزات در نظر گرفته شده)

محاسبه UPS مناسب برای کاربری های مختلف

4 دوربین

برای 4 دوربین و دستگاه DVR و تجهیزات جانبی آن مانند منبع تغذیه شما معمولا به حدود 50 وات توان نیاز خواهید داشت. برای تامین این توان حداقل باید از یک UPS با توان 600VA استفاده کنید.
یک UPS 600VA با باتری 7 آمپر/ساعت حدود 40 دقیقه میتواند سیستم مداربسته شما را روشن نگه دارد. باتری 9آمپر/ساعت همین زمان را به حدود 1 ساعت می رساند و با دو باتری 7 آمپر/ساعت شما حدود 1 ساعت و چهل دقیقه سیستم را به صورت فعال تغذیه خواهید کرد.

8 دوربین

برای هشت دوربین و دستگاه DVR و تجهیزات جانبی باید حداقل از یک UPS با توان 1000VA استفاده کنید.
یک UPS 1000VA با دو باتری 7آمپر/ساعت میتواند تجهیزات شما را برای 1 ساعت روشن نگه دارد. در صورتی که باتری را تا 2 باتری 9 امپر/ساعت افزایش دهید این زمان به 1 ساعت و 20دقیقه می رسد. این زمان برای سه باتری 9 آمپر/ساعت به 2 ساعت خواهد رسید.

16 دوربین

برای 16 دوربین و دستگاه DVR و تجهیزات جانبی باید حداقل از یک UPS با توان 1000VA استفاده کنید.
یک UPS 1000VA با دو باتری 7آمپر/ساعت میتواند تجهیزات شما را برای 30 دقیقه روشن نگه دارد. در صورتی که باتری را تا 2 باتری 9 امپر/ساعت افزایش دهید این زمان به 40دقیقه می رسد. این زمان برای سه باتری 9 آمپر/ساعت به 1 ساعت خواهد رسید.

موافقین ۰ مخالفین ۰

سوالات رایج در مورد دی وی آر (DVR) دوربین های مداربسته

🌿سوالات رایج در  مورد  دی وی آر(DVR) دوربین های مداربسته🌿


1- دی وی آر  دوربین مداربسته به درستی شروع به کار نمی کند.
مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد:

➖ورودی پاور به درستی کار نمی کند
➖ارتباط پاور به درستی کار نمی کند
➖کلید سوئیچ پاور خراب شده است
➖برنامه ارتقا اشتباه است
➖هارد دوربین مداربسته دچار نقص شده است
➖هارد مدل Maxtor 17-g و Seagate DB35.1 ,DB35.2,SV35 برایDVR  دوربین مداربسته مناسب است.
➖برای حل این مشکل به آخرین نسخه موجود سیستم را ارتقاء دهید.
➖خطای صفحه کلید جلوی DVR است
➖مادربورد دستگاه DVR دوربین مداربسته دچار مشکل شده است

2- دی وی آر دوربین مداربسته اغلب به صورت خودکار خاموش می شود یا از کار می افتد

       مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖ورودی ولتاژ ثابت نیست یا خیلی کم است
➖هارد دچار نقص شده است
➖فشار پاور به اندازه کافی نیست
➖سیگنال تصویر جلویی ثابت نیست
➖محیط کاری نامرتب و پر از گردو غبار است
➖نقص سخت افزاری دارد.     

  3- سیستم توانایی پیدا کردن هارد دیسک دوربین مداربسته را ندارد.

 مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖هارددوربین مداربسته خراب شده
➖کابل هارددوربین مداربسته مشکل دارد
 
 4- هیچ خروجی، تصویری ندارد و  خروجی یک کانال چند تصویر دارد

      مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖برنامه سازگار با دستگاه نیست به آخرین ورژن ارتقا دهید
➖درجه روشنایی(Brightness) تصویر، صفر است آن را به تنظیمات کارخانه برگردانید
➖هیچ سیگنال ورودی ندارد یا سیگنال ورودی ضعیف است
➖  privacy mask  را چک کنید
➖نقص سخت افزاریDVRدوربین مداربسته است
 5- رنگ تصویر دوربین های مداربسته دچار مشکل شده

       مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖زمانی که از خروجی BNC استفاده می کنید تنظیمات NTSC و PAL درست نمی باشند و تصویر سیاه و سفید می شود
➖مقاومت DVR و مانیتوردوربین های مداربسته مناسب نیست.
➖ارسال ویدئویی طولانی و تعداد فریم آن زیاد است
➖رنگ DVR و یا روشنایی آن درست تنظیم نشده
 

  6- نمی تواند سوابق محلی را پیدا کند

مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖کابل هارددوربین مداربسته دچار مشکل شده است
➖هارد دوربین مداربسته خراب شده است
➖برنامه ارتقا سیستم دوربین مداربسته مناسب نیست
➖روی فایل های ضبط شده دوباره ضبط شده است
➖برنامه ضبط متوقف شده است


7- هنگام جستجو تصاویر ناقص شده  

مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖تنظیمات کیفیت تصاویردوربین مداربسته خیلی پایین است
➖مشکل بازخوانی برنامه دارد به دلیل کوچک بودن bit data تصاویر در هنگام تمام صفحه بودن قطعه قطعه است ➖برای حل این مشکل دستگاه را خاموش روشن کنید
➖مشکل کابل هارد
➖مشکل از هارد است
➖مشکل سخت افزاری دستگاه است


8- در هنگام نظارت تصویر هیچ صدایی وجود ندارد

مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖مشکل از پاور است
➖هیچ قدرت صدایی وجود ندارد
➖کابل صدا خراب شده است
➖دستگاه دچار نقص سخت افزاری شده است


  9- در هنگام نظارت صدا وجود دارد ولی در بازبینی صدایی وجود ندارد

مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖تنظیمات درست نیست امکان صدا را enable کنید
➖کانال های مشابه هیچ ورودی تصویری ندارد


10- زمان نمایشی درست نیست 
مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

 
➖تنظیمات درست نیست
➖اتصالات آداپتور درست نیست و یا ولتاژ پایین است
➖آمپر آداپتور خروجی واقعی را نمی دهد.
 

11- دستگاه نمی تواند PTZ را کنترل کند

مشکلات زیر ممکن است وجود داشته باشد :

➖مشکل از پنل  PTZ است
➖تنظیمات رمز گشایPTZ، اتصالات و نصب ها درست نبوده است
➖اتصالات کابل درست نیست
➖تنظیمات PTZ درست نیست
➖رمز گشای PTZ و پروتکل DVR با هم همخوان نیستند
➖رمز گشای PTZ و آدرس DVR همخوان نیستند
➖زمانی که رمز گشا های متعددی وجود دارد به دلیل فاصله زیاد و برگشت امواج بایستی 120 اهم مابین رمز گشای PTZ باشد در غیر این صورت کنترل PTZ ثابت نیست
➖فاصله بسیار زیاد است.
 

موافقین ۰ مخالفین ۰

ویدئو سرور (VIDEO SERVER) دوربین مداربسته

✅ویدئو سرور (VIDEO SERVER) دوربین مداربسته✅

ویدئو سرور دستگاهی است که سیگنال آنالوگ دوربین مداربسته را به داده های دیجیتال تبدیل می نماید. با استفاده از این دستگاه می توانید از تصاویر دوربین مداربسته آنالوگ در سیستم مداربسته تحت شبکه (IP) استفاده نمایید.

❗️در هنگام خرید Video Server به پروتکل مورد استفاده آن و دستگاه ذخیره ساز خود توجه کنید. در صورتی که از پروتکل Onvif پشتیبانی کند می توان از ویدئو سرور و سرور مرکزی با برندهای مختلف استفاده کرد در غیر اینصورت باید به همخوانی پروتکل دستگاه با برند دستگاه ذخیره ساز ( سرور مرکزی ) سیستم مداربسته تحت شبکه توجه کرد.

💯انواع Video Server 

انواع Video Server بر اساس کیفیت تصویر خروجی کیفیت تصویر خروجی (رزولوشن) ویدئو سرور را با رزولوشن در DVR ها نشان می دهند. مدل های با کیفیت Video Server کیفیت تصویر خروجی D1 دارند. در هنگام خرید ویدئو سرور حتما به این کیفیت خروجی توجه کنید چون در صورتی که Video Server شما کیفیت پایینی داشته باشد, کیفیت تصویر دوربین مداربسته شما به هدر خواهد رفت.

💯انواع ویدئو سرور بر اساس تعداد کانال ورودی:

  در انواع مختلف ۱, ۲, ۴, ۸, ۱۶, ۳۲ کانال تولید می شوند. یعنی این ویدئو سرور ها دارای ۱, ۲ و … کانال ورودی تصویر می باشند.

💯استفاده از دستگاه DVR به جای Video Server: 

در حالت کلی برای تبدیل تصاویر آنالوگ و انتقال آن به سرور سیستم مداربسته تحت شبکه می توان از دستگاه DVR استفاده کرد, اما باید به این نکته توجه داشت با توجه به انتقال تصویر دی وی آر به صورت Sub Stream کیفیت تصویر در حالت انتقال تصویر از کیفیت اصلی دستگاه ( Main Stream ) پایینتر می باشد, به همین دلیل در صورت استفاده از DVR به جای ویدئو سرور با مشکل کاهش کیفیت تصویر یا نرخ فریم تصویر خواهیم شد.

💯کاربرد Video Server دوربین مداربسته:
ویدئو سرور در سیستم مداربسته کاربردهای متفاوتی دارد. یکی از مهمترین کاربردهای آن نیاز به استفاده همزمان از دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه در اینصورت دو راه حل کلی وجود دارد :

۱- استفاده از دستگاه های هیبرید (HVR) برای استفاده همزمان از دوربین های آنالوگ و تحت شبکه
۲- استفاده از ویدئو سرور : با استفاده از ویدئو سرور ابتدا سیگنال های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل نموده و از آنها در دستگاه NVR یا سرور مرکزی استفاده می کنند.

⚠️از کاربردهای دیگر ویدئو سرورها می توان به انتقال بیسیم تصاویر دوربین مداربسته آنالوگ اشاره کرد. با توجه به اینکه انتقال دهنده های برد بالا و آنتن های وایرلس از سیستم دیجیتال استفاده می کنند باید ابتدا تصاویر و سیگنال دوربین های مداربسته آنالوگ را به داده دیجیتال تبدیل نموده سپس اقدام به انتقال آنها نماییم. با استفاده از ویدئو سرور می توان اینکار را انجام داد

موافقین ۰ مخالفین ۰

رفع مشکل P2P دستگاه های داهوا

📚 رفع مشکل P2P دستگاه های #داهوا

به اطلاع همکاران گرامی که در طی روزهای گذشته با #P2P دستگاه های #داهوا مشکل داشته اند می رساند این مشکل با انجام مراحل زیر برطرف شده و دستگاه به حالت آنلاین بازخواهد گشت:

1- وارد تنظیمات دستگاه قسمت Network -> P2P شوید
2- در قسمت Preferred DNS و Alternate DNS مقادیر زیر را وارد کنید
3- دستگاه پس از گذشت 1 دقیقه آنلاین خواهد شد.

DNS 1: 114.114.114.114
DNS 2: 114.114.114.119 

موافقین ۰ مخالفین ۰

چگونه امنیت مودم وایرلس خود را بالا ببریم

چگونه امنیت مودم وایرلس خود را بالا ببریم

1-تنظیم کردن پروتکل های امنیتی

در مودم وایرلس شما ترکیب زیادی از پروتکل ها برای ایمن سازی وایرلس وجود دارد که بحث آن بسیار مفصل است اما انواع مختلف رمز نگاری و روش های  احراز هویت و …. فقط همین اندازه بدانید که بهترین گزینه استفاده از  استاندارد WAP2  و رمزنگاری AES  می باشد. همچنین اطمینان حاصل کنید که WPS  مودم شما خاموش باشد چرا که اسیب پذیری در پروتکل Wps کشف شده است که افراد را قادر میسازد که حتی با گوشی اندرویدی خود اقدام به هک کردن وایرلس دیگران کنند.

برای جلوگیری از این امر وارد مودم وایرلس خود شوید و  پروتکل wps مودم وایرلس خود را خاموش کنید.

2-انتخاب یک پسورد مناسب 

همیشه در آموزش  نکات ایمنی این گزینه به چشم می خورد خصوصا امنیت ایمیل های شخصی  در اینجا هم همین قضیه صادق است چرا که شما هر چقدر که از پروتکل های قدرتمند ایمن سازی استفاده کنید اگر رمز شما قابل حدس زدن یا رایج باشد انگار هیچ کار نکرده اید !! رمز مودم شما مینواند بین 8 تا 113 کاراکتر باشد و سعی کنید حداقل از یک رمز 12 رقمی که شامل عدد و حروف باشد را استفاده کنید.

3-نام مودم خود را پنهان کنید

اگر شما نام مودم وایرلس خود را پنهان کنید دیگر افراد به صرف اسکن کردن محیط اطراف نمی توانند نام مودم وایرلس  شما را پیدا کنند و فقط در صورتی می توانند آن را پیدا کنند که نام آن را از پیش داشته باشند  با مخفی کردن نام وایرلس خود میتوانید از حملاتی مانند بروت فورس یا کرک نیز جلوگیری کنید.

4-از قابلیت  فیلتر کردن مک آدرس استفاده کنید

سعی کنید که مک آدرس دستگاه های خود را پیدا کنید و سپس در لیست سفید مودم آن هارا تعریف کنید اینگونه مودم هر سیستمی به غیر از سیستم های شما را که قصد وصل شدن به شبکه ی وایفایتان را داشته باشد رد می کند حتی در صورتی که شخص دیگری پسورد شما  را داشته باشد باز هم نمیتواند اقدام به استفاده از مودم وایرلس شما کند.
منبع

موافقین ۰ مخالفین ۰

دستگاه ویدئو بالون

دستگاه ویدئو بالون (Video Balun یا UTP balun) یک دستگاه الکترونیکی در سیستم های مداربسته است که بسیاری آن را به عنوان یک تقویت کننده در کابل کشی سیستم مداربسته آنالوگ می شناسند.
ویدئو بالون چطور کار میکند؟
همانطور که میدانید سیستم های دوربین مدار بسته انالوگ اطلاعات تصویر را به صورت سیگنال به دستگاه مرکزی ارسال می کنند. به سیستم ارسال سیگنال دروبین های مداربسته سیستم نامتقارن می گویند. در این سیستم سیگنال از طریق دو سیم که یکی دارای سیگنال و یکی زمین شده است انتقال می یابد. سیم زمین شده معمولا به صورت شیلد در اطراف سیم سیگنال قرار گرفته است.
در مقابل سیستم انتقال سیگنال نامتقارن یک سیستم انتقال سیگنال متقارن نیز وجود دارد. در این سیستم دو سیم هر دو دارای سیگنال هستند. این سیگنالها با هم دارای تقارن هستند و در صورت وارد شدن امواج نامتقارن به سیگنال (به صورت نویز) آنها در انتهای مسیر حذف می شوند.

موافقین ۰ مخالفین ۰